έργα

Γεφύρι Πλάκας

Γεφύρι Πλάκας

Κατά τη διάρκεια ανακατασκευής του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στην περιοχή Τζουμέρκα το 2019, η NEOTEK προμήθευσε και εγκατέστησε όργανα μετρήσεων για την παρακολούθηση μηχανικών φορτίων κατά την κατασκευή αλλά και μετά την αποπεράτωση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, τοπογραφικοί στόχοι, ρωγμόμετρα και παραμορφωσίμετρα με αυτογραφικό καταγραφικό εγκαταστάθηκαν στο γεφύρι για την μόνιμη παρακολούθηση του.

ΔΕΗ Πτολεμαΐδα

ΔΕΗ Πτολεμαΐδα

Το 2018, η NEOTEK προμήθευσε και εγκατέστησε επιμηκυνσιόμερα και σύστημα τηλεμετρικού ελέγχου και αυτόματης καταγραφής δεδομένων στα πλαίσια κατασκευής της νέας, 5ης ενεργειακής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, για την παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας των μεταλλικών πλευρικών τοιχείων.

Σήραγγα Σκίρων

Σήραγγα Σκίρων

Στις αρχές του 2017, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ρωγμόμετρα δονούμενης χορδής σε σήραγγα που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Αθήνας. Ένα αυτόματο καταγραφικό δεδομένων εγκατεστημένο σε κεντρικό σημείο εσωτερικά της σήραγγας επιτρέπει στον ιδιοκτήτη, Ολυμπία Οδό ΑΕ, να παρακολουθεί τηλεμετρικά τις υπάρχουσες ρωγμές.

Σήραγγα Κλοκόβας

Σήραγγα Κλοκόβας

Κατά τη διάρκεια του 2015 και του 2016, η NEOTEK προμήθευσε την εταιρεία TEΡNA ΑΕ πάνω από 400 όργανα γεωτεχνικής παρακολούθησης, όπως κυψέλες πίεσης, πιεζόμετρα, παραμορφωσίμετρα δονούμενης χορδής και κυψέλες φορτίου για την παρακολούθηση της σήραγγας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών φάσεων.

Πανάγιος Τάφος

Πανάγιος Τάφος

Για την ανακατασκευή του μνημείου του Ιερού Πανάγιου Τάφου που ανέλαβε το ΕΜΠ το 2016, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε στο Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ένα σύστημα δυναμικής παρακολούθησης της δομικής υγείας, ένα πολυκαναλικό ασύρματο σύστημα για την παρακολούθηση της επιφανειακής θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας, και μια φορητή μονάδα υπερηχητικής τομογραφίας για την αξιολόγηση της δομικής ακεραιότητας.

Υ/Η Φράγματα ΔΕΗ

Υ/Η Φράγματα ΔΕΗ

Το 2016 η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ψηφιακούς επιταχυνσιογράφους τελευταίας τεχνολογίας για την παρακολούθηση της δομικής απόκρισης κατά τη διάρκεια σεισμών σε επτά υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα. Η ΝΕΟΤΕΚ προμηθεύει συστήματα επιταχυνσιογράφων σε Υ/Η Φράγματα της ΔΕΗ για αρκετές δεκαετίες.

Νέα Οδός

Νέα Οδός

Το πρώτο σύστημα Weigh in Motion (Ζύγιση εν κινήσει) στην Ελλάδα προμήθευσε και εγκατέστησε το 2015 η NEOTEK κοντά στην Αυλώνα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, για να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα κάθε οχήματος (βάρος, ταχύτητα & μήκος άξονα) ακόμη και κατά την διέλευσή τους σε υψηλές ταχύτητες. Το W.I.M μπορεί να συζευχθεί με σύστημα οπτικής παρακολούθησης για να παρέχει στον φορέα εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση & την κυκλοφορία.

Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής ενός σημαντικού έργου ανάπτυξης στην Αθήνα, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε κι εγκατέστησε το 2013 ένα εδαφικό εκτασιόμετρο για την παρακολούθηση πιθανών παραμορφώσεων του τεχνητού λόφου, ένα σύστημα παρακολούθησης παραμόρφωσης/φορτίου που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φάσης αφαίρεσης της στήριξης της οροφής με θόλο από ηλιακούς συλλέκτες το 2015, και υποστήριξε ένα σύστημα ψηφιακών επιταχυνσιογράφων για την αρχική δομική παρακολούθηση.

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γραμμή 3

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – Γραμμή 3

Από το 2013 έως τις αρχές του 2017, η ΝΕΟΤΕΚ έχει προμηθεύσει εκατοντάδες όργανα γεωτεχνικής παρακολούθησης στους 6 νέους σταθμούς και τα φρεάτια της σήραγγας TBM της γραμμής επέκτασης του μετρό της Αθήνας στον Πειραιά. Μια ποικιλία αισθητήρων, που συμπεριλαμβάνει: παραμορφωσίμετρα δονούμενης χορδής, ρωγμομέτρα, κλινόμετρα, κυψέλες φορτίου, εκτασιόμετρα γεωτρήσεων πολλαπλών σημείων, φορητά κλισιόμετρα σε σωλήνες γεωτρήσεων, μόνιμα κλισιόμετρα και αυτόματα τηλεμετρικά καταγραφικά δεδομένων.

Ρεβυθούσα, 3η Δεξαμενή LNG

Ρεβυθούσα, 3η Δεξαμενή LNG

Στις αρχές του 2015, η NΕΟΤΕΚ προμήθευσε και επόπτευσε την εγκατάσταση των γεωτεχνικών οργάνων, δηλαδή κυψελών φορτίου και εκτασιομέτρων πολλαπλών σημείων γεωτρήσεων, που χρησιμοποιήθηκαν στην παρακολούθηση της κατασκευής της 3ης δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Τάφος Αμφίπολης

Τάφος Αμφίπολης

Στα τέλη του 2015, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ένα σύστημα παρακολούθησης της στατικής δομικής απόκρισης των μεταλλικών στελεχών της διάταξης σταθεροποίησης που εγκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκσκαφής. Ένας κεντρικός καταγραφέας δεδομένων συλλέγει μετρήσεις από παραμορφωσίμετρα, θερμόμετρα περιβάλλοντος και ρωγμόμετρα.

Ναός Επικούριου Απόλλωνος

Ναός Επικούριου Απόλλωνος

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών ανέθεσε στην εταιρεία μας την προμήθεια και τη θέση σε λειτουργία ενός δικτύου ψηφιακών τριαξονικών επιταχυνσιογράφων που εγκαταστάθηκε σε επιλεγμένα σημεία των ερειπίων του ναού για την παρακολούθηση των επιπτώσεων των σεισμών στην ακεραιότητα του μνημείου που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1986.

Φράγμα Βαλσαμιώτη

Φράγμα Βαλσαμιώτη

Στις αρχές του 2014, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ένα πολυκαναλικό επιταχυνσιογράφο για την παρακολούθηση, μέσω τηλεμετρίας, της δυναμικής δομικής απόκρισης του φράγματος. Το προηγούμενο έτος, διατέθηκαν πιεζόμετρα δονούμενης χορδής για τη μέτρηση της πίεσης νερού των πόρων σε επιλεγμένες θέσεις.

Εργαστήριο ΝΑΜΑ LAB

Εργαστήριο ΝΑΜΑ LAB

Στα τέλη του 2009 η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε πλήρες εργαστηριακό εξοπλισμό για τη δοκιμή αδρανών υλικών, εδάφους, σκυροδέματος, βράχων και ασφαλτικών, συμπεριλαμβανομένων αυτοματοποιημένων τριαξονικών δοκιμών, δοκιμών άμεσης διάτμησης και κορεσμού, CBR και Marshall, πρέσα σκυροδέματος με παρακολούθηση ελαστικών ορίων πετρωμάτων, AAV κ.λπ. Για επιτόπιους ελέγχους, διατέθηκαν φορητές μονάδες μη καταστροφικού ελέγχου, καθώς και εξοπλισμός ελέγχου εδάφους και κονιαμάτων.

Εργαστήριο ΕΔΑΦΟΣ

Εργαστήριο ΕΔΑΦΟΣ

Στα μέσα του 2009, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε σε ιδιωτικό εργαστήριο στην Αθήνα και εγκατέστησε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα Τριαξονικής Δοκιμής, αυτοματοποιημένα οιδήμετρα (συσκευές στερεοποίησης), μηχανή δακτυλιοειδούς διάτμησης, σύστημα ελέγχου CRS, και κεντρική μονάδα λήψης μετρήσεων με ειδικό λογισμικό.

Εργαστήριο Γεωδομή

Εργαστήριο Γεωδομή

Το παραπάνω γεωτεχνικό εργαστήριο εξοπλίστηκε πλήρως από τη NEOTEK στα τέλη του 2007. Η προμήθεια και εγκατάσταση περιελάμβανε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα Τριαξονικής δοκιμής, οιδήμετρα, μηχάνημα δοκιμής CBR , ψηφιακό σύστημα διάτμησης, συσκευή ανεμπόδιστης δοκιμής, αυτόματη μηχανή θλίψης σκυροδέματος κλπ.

Εργαστήριο GeoStand

Εργαστήριο GeoStand

Η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε στη Geostand στην Αθήνα και εγκατέστησε πλήρως εξοπλισμένα γεωτεχνικά εργαστήρια για αδρανή υλικά, έδαφος, τσιμέντο, σκυρόδεμα και άσφαλτο, καθώς και μονάδες μη καταστροφικών επί τόπου δοκιμών, στα μέσα του 2006.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Στις αρχές του 2008, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε μια τριαξονική τράπεζα επίδειξης σεισμών εμβαδού 12m2 και χωρητικότητας 20 ατόμων, η οποία χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία και ενδιαφερόμενους επισκέπτες του Μουσείου.

Moυσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Moυσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Στο τέλος του 2008 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε μια Σεισμική Τράπεζα στο Μουσείο. Το μέγεθός της είναι 2mx4m, έχει χωρητικότητα 20 ατόμων και 2,5 βαθμούς ελευθερίας, παρέχοντας στους φοιτητές και τους επισκέπτες μια βασική εκπαίδευση σχετική με την ανθρώπινη αντίδραση σε σεισμούς κατά τις προσομοιώσεις γνωστών γεγονότων.

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Στα μέσα του 2007, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε μια Σεισμική Τράπεζα ενός βαθμού ελευθερίας, εμβαδού 3.4mx3.4m στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, η οποία χρησιμοποιείται για διάφορες εφαρμογές δομικών δοκιμών κάτω από διαφορετικά σεισμικά σενάρια. Η Τράπεζα διαθέτει δυνατότητα επέκτασης σε τριαξονική.

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Στα τέλη του 2008 η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών μια μονοαξονική Σεισμική Τράπεζα. Η επιφάνεια του τραπεζιού είναι 3mx5m, είναι επεκτάσιμη σε τριαξονική και χρησιμοποιείται για δομικές δοκιμές και προσομοίωση σεισμών.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Για την πειραματική προσομοίωση των συστημάτων εδάφους-δομής στο Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, το 2006 εγκαταστάθηκε από τη ΝΕΟΤΕΚ μια Σεισμική Τράπεζα εμβαδού 1,3m x 1,3m με μέγιστη ικανότητα φορτίου 500kg, και μέγιστη επιτάχυνση 1g.

Σεισμόπολις

Σεισμόπολις

Το πρώτο εκπαιδευτικό σύστημα σεισμικής προσομοίωσης στην Ελλάδα προμήθευσε και εγκατέστησε η ΝΕΟΤΕΚ στον Δήμο Ρέντη, στην Αθήνα. Η επιφάνειά του είναι 3x5 μέτρα, δομήθηκε ως οικιακή κουζίνα και οι μαθητές και οι επισκέπτες θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν πώς να ανταποκρίνονται στους σεισμούς.

ΕΚΕΤΑ

ΕΚΕΤΑ

Το 2016, η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ένα οπτικό σύστημα επιμηκυνσιομέτρου με χρήση βίντεο για την παρακολούθηση της παραμόρφωσης των υπό δοκιμή υλικών στο Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας του Βόλου.

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Η NEOTEK προμήθευσε δύο πλήρως εξοπλισμένα σερβοϋδραυλικά συστήματα δοκιμών υλικών της εταιρείας MTS στο Εργαστήριο Τεχνολογίας και Αντοχής Υλικών πριν από δύο περίπου δεκαετίες. Το 2016, το σύστημα ελέγχου των 250kN αντικαταστάθηκε από άλλο τελευταίας τεχνολογίας. Είναι σε πλήρη λειτουργία.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πριν από αρκετά χρόνια, η NΕΟΤΕΚ προμήθευσε στο Εργαστήριο Οδοποιίας το πρώτο σερβο-υδραυλικό σύστημα ελέγχου οδοστρωμάτων και ασφαλτικών της MTS. Το 2015, το Εργαστήριο αντικατέστησε το σύστημα ελέγχου και το λογισμικό με νέα προηγμένης τεχνολογίας. Την προμήθεια και εγκατάσταση ανέλαβε η ΝΕΟΤΕΚ.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε το Εργαστήριο Τεχνολογίας Ναυπηγικής στη Σχολή Ναυπηγικής Αρχιτεκτονικής και Ναυτικής Μηχανικής, δύο πλήρως εξοπλισμένα Σέρβο-υδραυλικά συστήματα δοκιμών MTS δυναμικότητας 250kN και 100kN, για σκοπούς εφαρμοσμένης έρευνας. Και τα δύο συστήματα τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκαν στις τελευταίες τεχνολογίες ηλεκτρονικού ελέγχου και είναι πλήρως λειτουργικά.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, συγκεκριμένα το Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος και Τοιχοποιίας είχε προμηθευτεί παλιότερα από τη ΝΕΟΤΕΚ ένα διαξονικό σερβοϋδραυλικό Δομικό Σύστημα για τη δοκιμή δομικών στοιχείων πραγματικού μεγέθους στην ειδική ισχυρή επιφάνεια δαπέδου και πλαισίου του εργαστηρίου. Το 2014 η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου τεχνολογίας αιχμής, το οποίο παρέχει προηγμένο, ταυτόχρονο έλεγχο των δύο εμβόλων και είναι επεκτάσιμο σε επιπλέον κανάλια.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε και εγκατέστησε ένα επεκτάσιμο πολυαξονικό σύστημα δοκιμών της MTS στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών το 2014, για τη δοκιμή δομών οχημάτων σε κόπωση υψηλών και χαμηλών συχνοτήτων. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα έμβολο 50kN, ψηφιακό πολυκαναλικό ελεγκτή, λογισμικό και σύστημα παροχής υδραυλικής ισχύος.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Οπλισμένου Σκυροδέματος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών χρησιμοποιεί σερβο-υδραυλικά έμβολα της MTS για μονοαξονικές και διαξονικές δοκιμές. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου αναβαθμίστηκε το 2014 για να παρέχει ταυτόχρονη λειτουργία δύο εμβόλων σε πιο εξελιγμένες δοκιμές. Η ΝΕΟΤΕΚ ανέλαβε την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο Δυναμικό Τριαξονικό Σύστημα δοκιμών εδαφών της MTS στην Ελλάδα προμήθευσε η ΝΕΟΤΕΚ στο Τμήμα Γεωτεχνικής Μηχανικής, Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, Θεμελιώσεων & Γεωτεχνικής Σεισμικής Μηχανικής, πριν από αρκετά χρόνια. Το αρχικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου αντικαταστάθηκε από ψηφιακό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της MTS το οποίο παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η ΝΕΟΤΕΚ προμήθευσε σύστημα ηλεκτροδυναμικής δοκιμής της MTS, δυναμικότητας 10kN, για ελαφρά υλικά στο Εργαστήριο Αντοχής Υλικών της ΣΕΜΦΕ. Το σύστημα εφοδιάστηκε με πλήθος εξαρτημάτων ελέγχου και αναβαθμίστηκε με την προσθήκη ενός συστήματος οπτικού επιμηκυνσιομέτρου ακριβείας με βίντεο που παρέχει πληροφορίες χωρίς επαφή σχετικά με τη συμπεριφορά των υπό δοκιμή υλικών.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Γεωπληροφορικής προμηθεύτηκε το 2010 ένα πλήρες σερβοϋδραυλικό σύστημα δομικών δοκιμών της MTS που περιλαμβάνει σύστημα υδραυλικής ισχύος και ψύξης, τέσσερα σερβοϋδραυλικά έμβολα διαφόρων μεγεθών για στατικές και δυναμικές εφαρμογές, ένα πολυκαναλικό ψηφιακό σύστημα ελέγχου και λογισμικό. Το σύστημα προμήθευσε κι εγκατέστησε με επιτυχία η NΕΟΤΕΚ.

Πανεπιστήμιο Frederick, Κύπρος

Πανεπιστήμιο Frederick, Κύπρος

Η εταιρεία μας προμήθευσε μια φορητή Σεισμική Τράπεζα μαζί με μοντέλα κτιρίων διαφορετικού ύψους και βοηθητικά όργανα όπως επιταχυνσιόμετρα, παραμορφωσίμετρα και αισθητήρες μετατόπισης, για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς στη Σχολή Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών. Παρόμοια συστήματα λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΕΜΠ και στο ΙΤΣΑΚ.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το 2014, μια μονοαξονική φορητή Σεισμική Τράπεζα με επιφάνεια 50x70cm παραδόθηκε στο Εργαστήριο Εδαφομηχανικής, Θεμελιώσεων και Γεωτεχνικής Μηχανικής για δοκιμές ταλαντώσεων σε μοντέλα.